Grčka investirala više od dve milijarde evra u Srbiju

Bez autora
Oct 24 2011

Grčka je jedan od najvećih investitora u srpskoj ekonomiji sa više od dve milijarde evra investicija. U Srbiji posluje oko 300 grčkih kompanija, dok je više od 100 na srpskom tržištu u direktnim investicijama, a oko 150 imaju zajednička ulaganje sa srpskim preduzećima.Grčke banke u Srbiji zauzimaju oko 15 odsto tržišta, tako da je Grčka važan poslovni partner u Srbiji. Obim kreditiranja i plasmana grčkih banaka u Srbiji nije promenjen i neće se menjati. Jedino što može da se desi jeste odlaganje nekih do sada neostvarenih ulaganja.

Grčka investirala više od dve milijarde evra u SrbijuGrčka je jedan od najvećih investitora u srpskoj ekonomiji sa više od dve milijarde evra investicija, izjavio je večeras ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

On je na poslovnom forumu "Bilateralna trgovina i regionaln sinergija" koju organizuje Eurobanka EFG kazao da u Srbiji posluje oko 300 grčkih kompanija navodeći da je više od 100 na srpskom tržištu u direktnim investicijama, a oko 150 imaju zajednička ulaganje sa srpskim preduzećima.

"Grčke banke u Srbiji zauzimaju oko 15 odsto tržišta, tako da je Grčka važan poslovni partner u Srbiji", rekao je Ćirić.

Upitan da li će se kriza u Grčkoj odraziti na tržište Srbije, on  je odgovorio da se prati situaciju u Grčkoj i da su glavne grčke banke prisutne na srpskom tržištu.

Dodao je da obim kreditiranja i plasmana grčkih banaka u Srbiji nije promenjen i da se neće menjati.

"Jedino što može da se desi jeste odlaganje nekih do sada neostvarenih ulaganja", rekao je ministar.

On je izrazio nadu da će paket od oko devet milijardi evra pomoći Grčkoj da izađe iz krize i dodao da nema negativnih efekata grčke krize na srpsku privredu.

"Mi za sada možemo samo da posmatramo sa strane i budemo u stalnom kontaktu s predstavnicima grčkih banaka", kazao je Ćirić.

On je rekao da je razgovarao s predstavnicima ministarstva inostranih poslova Grčke koji su izrazili očekivanje da će celokupan paket pomoći Grčkoj biti realizovan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik